Hema Soft Matte Lip Balm~Slay Or Nay #4

 

IMGP3050Hey peeps!

Ik heb besloten om een nieuwe serie posts te maken; Slay Or Nay. (lang nagedacht over deze uiterst originele naam hoor). Je hebt deze categorie vast wel vaker gezien, maar ja, waarom niet? Al mijn eerdere reviews stop ik ook even in de Slay or Nay rubriek, dus daarom is deze post alweer nummer 4. In deze Slay Or Nay review ik de super populaire Hema Soft Matte Lip Balm. Veel leesplezier!

Hoe heet het product?

Het product heet Hema Soft Matte Lip Balm, en is te koop in de Hema winkels en op Hema.nl

Zijn er verschillende kleuren, versies of uitgaven?

Ja, de lipbalms komen in 11 verschillende kleuren,variërend van geel tot paars. Zelf heb ik er 5; 04, 05, 07, 09 en 011.

IMGP3057

#04

IMGP3059

#05

IMGP3061

#07

IMGP3062

#09

IMGP3065

#11

Hoe duur is het product?

Het product is 4,00 euro, wat ik niet erg duur vind voor een chique uitziende lipstick.

Hoe ziet het uiterlijk van het product eruit?

De lipstick komt in een zwarte flacon, met een dop en onderkantje in precies dezelfde kleur als de lipstick. Ik vind dit een erg cleane en chique look creëren. Als je de lipstick omhoog draait komt een prachtige, ‘crayon’ -achtige lipstick tevoorschijn. Super mooi!

Hoeveel pigment levert het product?IMGP3066

Het product levert aardig veel pigment op bij de eerste keer swatchen. Wel vond ik dat o4 en 11 minder pigment gaven dan de andere kleuren, en ook iets glossier eruit zagen. ‘Over all’ geeft het product genoeg pigment af om één keer mee over je lippen te gaan.

Hoelang blijft het product zitten op de huid?

Helaas blijft de lip balm niet zo heel erg lang zitten. Hij is ook erg ‘soft’ en daarom vervaagt hij snel. Na ongeveer 3 uur begint de lip balm te vervagen. Ik heb het er echter wel voor over om de lip balm nog eens op te doen overdag, voor zo’n lage prijs!

Minpunten:

  • Om het nou een echte matte lipbalm te noemen… Dat weet ik nog zo net niet. De lipstick is zeker niet glossy, en heeft ook echt een matte finish, maar hij is niet ultramat. Vooral 04 vind ik erg glossy lijken.
  • De lipstick vervaagt best snel. Dit staat natuurlijk wel tegenover het makkelijk aanbrengen, maar soms is dit best irritant. Als je je lipstick niet meeneemt, zal je na 3 uur al ‘lipstickloos’ zijn!
  • Als je een paar keer de lipstick aan hebt gebracht, wordt het puntje platter, zoals hier bij 09, 04 en 05. Dit is erg zonde omdat je de punt ook niet kunt bijslijpen zoals bij een lipliner. IMGP3053

Pluspunten:

  • Ik vind het ontzettend fijn dat de lipstick niet brokkelt. Als ik droge lippen heb en ik breng bijvoorbeeld mijn Mac Viva Glam aan, dan zie je aan het eind van de dag superlelijke brokkeltjes aan de zijkanten van mijn lip. Dat gebeurt hierbij niet!
  • De kleuren zijn erg gepigmenteerd, ook als je lippen wat natter zijn. Superfijn!
  • Door de puntige vorm zijn de lipsticks makkelijk aan te brengen, ook in de hoekjes van je lippen.
  • Ookal is de kleur van de lipstick iets lichter dan mijn echte lipkleur, blijft het er toch naturel uitzien. Dit komt omdat de lipstick geen andere kleuren van je lippen doorlaat.
  • Hij ruikt heel erg lekker, en totaal niet chemisch!

Conclusie: Superfijne, romige lipstick met een sterk pigment. Erg goedkoop voor de chique look. Vervaagt snel, maar brokkelt niet!

Dit is dus een SLAY!  Ik ga zeker meer kleuren halen, ook omdat ik ze zo mooi vind staan op mijn makeuptafeltje :).IMGP3051

Vinden jullie dit een leuke nieuwe rubriek? Laat je gedachtes achter!

-xn

14 gedachtes over “Hema Soft Matte Lip Balm~Slay Or Nay #4

  1. Little Life zegt:

    Superleuk, had hem al een paar keer gezien maar wist niet of ik hem wou kopen. Ik vind het wel jammer dat er geen foto is van hoe deze lippenstift staat op jou, maar dit is natuurlijk niet erg! Ik kijk al uit naar de volgende review! Xx

    Like

Plaats een reactie